Fødevareminister: Dansk fastfood er usund

Pizza og shawarma er for udbredt som det hurtige måltid, mener fødevareminister Henrik Høegh (V), der sætter gang i en kampagne om sundere hurtigmad. Hver fjerde dansker spiser fastfood mindst en gang om ugen.

Præfabrikerede måltider og pizza eller shawarma hentet fra grillen er for få alternativer, når danskerne skal have stillet sulten, mener fødevareminister Henrik Høegh (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Knudsen

De mange danskere, der ikke har tid til at stå ved komfurets kødgryder, skal have en udstrakt hånd, mener fødevareminister Henrik Høegh (V). Udbuddet af hurtigmad og fastfood er hverken varieret eller sundt nok, og det vil han gøre noget ved.

- Vi skal have nogle mere sunde og ernæringsmæssigt rigtige tilbud – også til dem, der har travlt i hverdagen og køber noget nemt og hurtigt på halvfabrikat, der bare lige skal varmes og så er det klar til middagsbordet, siger Henrik Høegh.

DIN MENING: Synes du dansk fastfood er usund?

En undersøgelse fra Retail Institute Scnadinavia viser, at op mod en fjerdedel af alle danskere spiser fastfood en eller to gange om ugen. Gennemsnitligt 60 procent af dem vælger fx pizza eller shawarma, viser undersøgelsen, der omtales i Børsen. Og det er langt fra optimalt, mener fødevareminister Henrik Høegh.

- Markedet skal være varieret og sundere og med flere alternativer med grøntsager, så danskerne ikke alene er henvist til pizza og shawarma, siger han.

Den 13. september sparker ministeriet gang i en kampagne, der skal inspirere danskerne til at vælge et sundere fastfood-alternativ. Samtidig inviterer de markedets store aktører såsom Monark og MacDonalds til en debat om, hvordan man kan løse udfordringerne ved det hurtige valg af måltid.

Som sidste element i en tretrinsrakat arbejder ministeriet på at udvide det landbrugsareal, der i dag bliver brugt til at dyrke økologi.