Fødevarekontrollen: Stik din lokale slagter

For at undgå sygdomme og dårligt mad har alle borgere pligt til at melde slagterens sløseri til Fødevarekontrollen. Det opfordrer fødevareministeren til.

Hvis du oplever, at dit lokale supermarked sløser med hygiejnen i råvarerne, så har du pligt til at melde det, oplyser Fødevarekontrollens rejsehold. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdager du, at krydderurterne er oversprøjtet med farlige giftstoffer, de røgede fisk er fyldt med sundhedsskadeligt salt, eller at køddet er klamt hos slagteren og købmanden, så skal du melde det til Fødevarekontrollen. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

For den slags er ikke bare sundhedsfarligt, det er også ulovligt, og derfor har alle pligt til at anmelde sløseriet, lyder det fra Fødevarekontrollens rejsehold.

- Nogle vil kalde det stikkeri, jeg vil kalde det en borgerpligt, siger leder af rejseholdet, Michael Rosenmark, til Jyllands-Posten.

Mange sager optrevles via anonyme tips fra naboer, tidligere ansatte eller ekskoner, der får Fødevarekontrollens rejsehold til at rykke ud i hele landet.

I alt blev 109 ton fødevarer beslaglagt sidste år, viser rejseholdets nye årsrapport. 91 gange var der tale om ulovlige slagtninger.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) kalder også på assistance.

- Alle skal hjælpe os, hvis de ser noget, som de synes er ulækkert, lyder opfordringen fra ministeren.

BNB