Fodgængere måtte springe for livet under biljagt

To biltyve forsøgte tirsdag at stikke af fra politiet på Falster. Under biljagten var flere fodgængere tæt på at blive ramt af den stjålne bil.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da politiet på Falster tirsdag eftermiddag opdagede en stjålen Mercedes, udviklede det sig til en hidsig biljagt, som kunne have fået fatale konsekvenser.

Betjentene så bilen komme kørende ad Marielyst Strandvej i Væggerløse klokken 17.30, men da de ville standse den, trykkede føreren i stedet på speederen.

»Det var en temmelig voldsom biljagt i højhastighed og med kørsel den forkerte vej rundt i en rundkørsel, siger vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ove Christoffersen, ifølge bt.dk til Lolland-Falsters Folketidende.

Bilen fortsatte i høj fart mod Nykøbing ad Gedser Landevej, hvor fodgængere måtte springe for livet under flere hasarderede overhalinger. Flere politipatruljer stødte til, og til sidst lykkedes det at få stoppet den stjålne Mercedes kort før Sdr. Kirkeby.

En 31-årig mand fra Dragør og en 41-årig mand fra Frederiksberg blev anholdt og sigtet for biltyveri. Den 41-årige, som var bilens fører, bliver også sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven og for overtrædelse af straffelovens paragraf 252 om at forvolde fare for andres liv og førlighed.

Han havde heller ikke noget kørekort på sig, og formentlig var han påvirket af euforiserende stoffer. Manden er fortsat i politiets varetægt.

Lokalpolitiet i Nykøbing Falster håber at høre fra vidner, som kan berette om bilens livstruende kørsel.

Den sorte Mercedes var meldt stjålet i Holbæk tidligere på dagen.