Fodboldklub flytter kamp af frygt for bander

Den seneste tids skyderier og uroligheder i København går nu ud over sportsklubber på Nørrebro.

Arkivfoto. Fodboldklubben Nørrebro United valgte sidste fredag at flytte en turneringskamp fra hjemmebanen på Nørrebro til Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knivstikkerier, skyderier og advarsler fra politiet har præget sommeren i det nordvestlige København, og nu får urolighederne også betydning for unge i bydelens sportsklubber.

Det skriver DR P4 København.

Fodboldklubben Nørrebro United valgte sidste fredag at flytte en turneringskamp fra hjemmebanen i Mimersparken ved siden af Mjølnerparken til en bane ved Ryparken på Østerbro.

»Flere af spillerne og træneren var utrygge ved at skulle spille efter mørkets frembrud, og så lytter vi selvfølgelig,« siger formanden for Nørrebro United, Flemming Jensen, til DR P4 København.

Problemet med utrygge unge ser man også i andre sportsklubber, fortæller formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen, som er i kontakt med mange af områdets beboere.

»Andre sportsklubber har været ude for de samme problemer. Der har det vist sig ved, at de unge ikke møder op til træning med begrundelsen, at de ikke tør gå til og fra Nørrebrohallen,« siger han til DR P4 København og tilføjer:

»Jeg hører også fra en del forældre, som bor i det område, at de ikke tør lade deres børn gå ud om aftenen.«

Nørrebro United har indtil videre kun flyttet den ene kamp, og umiddelbart har klubben ikke planer om at flytte flere kampe.

DBU har heller ikke tænkt sig at gå forrest i forhold til at rykke fremtidige kampe ud af bydelen. I hvert fald ikke før klubberne udtrykkeligt beder om det, siger formand for DBU København Henrik Ravnild.

»Vi går ikke proaktivt ind og begynder at gå bandernes ærinde og flytter kampe, for så har hele befolkningen og fodbolden jo tabt,« siger han til DR P4 København.