Fodbolddommer roser christianitter efter overfald: Jeg havde været solgt uden deres hjælp

Midt under en serie 3-kamp i søndags mellem Fremad Amager og Christiania Sports Club blev kampens dommer slået med knytnæveslag i flere omgange. Han måtte flygte og blev siden kørt væk i ambulance. Nu fortæller han om episoden.

Selvom 33-årige Morten Hvidemose er frustreret over overfaldet, passer han igen fløjten på lørdag, når en ny serie-kamp skal dømmes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fodboldklubben Arctos
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen var forløbet stille og roligt, og der var ingen fornemmelse af, hvad der senere skulle ske fra dommeren - 33-årige Morten Hvidemose.

»Begge hold opførte sig eksemplarisk. Også Fremad Amagers hold. De roste mig endda for en kendelse blot ti minutter forinden. Men så tændte det fuldstændigt af,« siger han.

Det, der startede det hele, var et straffespark til Christiania og efterfølgende rødt kort til en Fremad Amager-spiller i anden halvleg. Ifølge et anonymt øjenvidne blev det røde kort for meget for en udskiftningsspiller for Fremad Amager, der valgte at spurte ind på banen og slå Morten Hvidemose i hovedet med et knytnæveslag. Det hele gik meget stærkt for amatørdommeren:

»Jeg mærkede slaget, og først blev jeg vred. Det skiftede til forvirring, og til sidst blev det ren rationel tankegang – jeg måtte bare væk. Men jeg var ikke på noget tidspunkt bange,« siger Morten Hvidemose.

Ifølge det anonyme øjenvidne foregik jagten på dommeren over 6-7 minutter, og i den tid fik Morten Hvidemose to knytnæveslag, mens han, hvad han har fået at vide fra Christiania-spillere bagefter, fik kastet en pose med noget tungt i hovedet, mens han lå ned. Det husker han dog ikke selv.

I mens næverne var hævet overfor ham, hjalp spillerne fra Christianias hold med at forsøge at holde slagene væk fra ham.

»De skal have en kæmpe ros. Jeg havde været fuldstændig solgt, hvis ikke de havde været der og grebet ind,« siger Morten Hvidemose.

Han er ikke meget for at tale om detaljerne under overfaldet, men han husker, at han efter flugten fra slagene måtte sætte sig ned ved en gruppe forældre, der var til stede for at se sine børn spille på nabobanen.

»Jeg blev groggy efter det andet slag og kunne ikke stå på benene længere. Da jeg kom på hospitalet, prøvede jeg at snakke, men indimellem kunne jeg simpelthen ikke sige noget. Det er svært at forklare, men der kom ikke rigtigt noget ud. Jeg er heldigvis i bedring nu,« siger han.

Selvom overfaldet er hårdt for Morten Hvidemose, er han ikke blevet slået ud af episoden:

»Jeg skal ud og dømme en kamp på lørdag igen. Jeg er frustreret over overfaldet, men det var godt, at det var mig, det ramte, og ikke en eller anden 18-årig dommer, der er ude og dømme sin tredje kamp. Jeg har for ofte oplevet trusler og slag og spark både som spiller og dommer, og jeg synes, at der skal sættes fokus på det nu. Måden, som nogle spillere taler til hinanden på, er ikke i orden, og der er meget kort vej til overreaktioner ude på banerne,« siger han.

DBU har mandag meldt ud, at Fremad Amagers omtalte serie 3-hold nu er blevet suspenderet. Politiet er også i gang med at efterforske sagen.