Fodbad i vodka er spild af sprut

Lad være med at købe tre flasker vodka, hælde dem op i en spand, stikke fødderne i den og håbe, at alkoholen ad den vej finder vej til resten af kroppen.

Foto: Claus Bigum
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære læser, hvis du vil følge lægens råd, så lad være med at købe tre flasker vodka, hælde dem op i en spand, stikke fødderne i den og håbe, at alkoholen ad den vej finder vej til resten af kroppen.

Du forbliver nemlig ligeså så ædru, som da du tog sokkerne af, og det eneste, du får ud af det, er et par afsprittede fødder og udrikkelig vodka.

Det når tre læger fra Hillerød Hospital frem til, efter at de i et lille og alternativt forsøg har efterprøvet det, de kalder en vandrehistorie, om, at det er muligt at blive beruset ved at drukne fødderne i sprut og på den måde optage alkoholen i kroppen.

I forsøget har de tømt tre flasker vodka i en spand og siddet med deres fødder i den i tre timer, imens de med jævne mellemrum har fået målt indholdet af alkohol i deres blod.

De understreger, at ingen af dem er medlemmer af Anonyme Alkoholikere, og at de i ugen op til forsøget ikke havde været involveret i uheld eller pinlige episoder relateret til alkohol.

Med et glimt i øjet

Forsøget skal dog ikke tages alt for alvorligt, og det bliver da også omtalt og præsenteret med et glimt i øjet af danskerne i det faglige tidsskrift British Medical Journal (BMJ), der traditionen tro slipper drillenissen fri i det årlige julenummer og præsenterer en række forskningsartikler, som frem for alt er underholdende.

Ifølge læge Peter Lommer Kristensen må artiklens vigtigste budskab være, at »man kan bruge tiden på noget mere fornuftigt« end at stikke fødderne i sprut i et forsøg på at fulde sig.

»Men jeg er ret sikker på, at det, vi har fundet ud af, er rigtigt. Vores forsøg er baseret på de vandrehistorier, vi har hørt om, at det er muligt at blive fuld på den måde,« siger Peter Lommer Kristensen, der har lavet det sammen med kollegaerne Christian Stevns Hansen og Louise Holmsgaard Færch:

»Man kan roligt køre hjem fra fest med vodka i støvlerne.« Han vurderer, at forsøget kan være det første videnskabelige af sin slags i verden. Hvilket der er en god grund til: »Jeg har tænkt lidt over det, og det må være sådan, at hvis det nu virkede det her med at stikke fødderne ned i alkohol, så var det nok noget, der var blevet opdaget for mange år siden,« siger han.