FOA vil stoppe vold med flere senge på psykiatrisk afdeling

Sengemangel gør, at psykisk syge ryger fra psykiatriske afdelinger og videre til bosteder, mener FOA-formand.

København: Der er alt for mange, der bor på socialpsykiatriske bosteder, som i virkeligheden burde være på de psykiatriske afdelinger, mener forbundsformanden for FOA, Dennis Kristensen.

Det resulterer i et farligt og usikkert arbejdsmiljø for de ansatte, mener formanden.

Udmeldingen kommer, efter at en aktindsigt fra Arbejdstilsynet til Avisen.dk har vist, at flere ansatte på socialpsykiatriske bosteder udsættes for vold og trusler.

- Konsekvensen af, at der er nedlagt rigtig mange senge på afdelingerne, er, at der kommer mennesker fra afdelingerne ud på bostederne, som ikke er egnede til at være der.

- Bostederne har ikke de sammen muligheder som de psykiatriske afdelinger, siger han.

Ifølge Dennis Kristensen er forskellen på bostederne i kommunerne og de psykiatriske afdelinger, som er under regionerne, at psykisk syge på bostederne har egen lejlighed og deres fulde selvbestemmelsesret.

- Det har de ikke på de psykiatriske afdelinger og de lukkede afdelinger, hvor der kan bruges magtanvendelse, hvis patienterne ikke ønsker at tage deres medicin, siger Dennis Kristensen.

25. marts blev en kvindelig ansat på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde dræbt af en beboer, og det er det femte drab på personale på et dansk bosted for psykisk syge på fire år.

/ritzau/