FOA: Thor P. bruger ikke de korrekte tal

FOA kritiserer finansminister for at bruge forkerte oplysninger i forbindelse med offentlige ansattes løn. Den er gal med begge påstande, siger forbundsformand.

Fagforbundet FOA - Fag og Arbejde - mener, at finansminister Thor Pedersen (V) bruger forkerte tal og påstande, når han siger, at de offentlige ansattes lønudvikling følger med de privates. Og når han siger "en sygehjælper tjener i gennemsnit 27.000 kroner om måneden med det hele", er det ifølge FOAs forbundsformand Dennis Kristensen også galt.

- De offentligt ansatte har ifølge Danmarks Statistiks tal et dokumenteret efterslæb i forhold til de privat ansattes lønudvikling gennem de seneste år, siger Dennis Kristensen og fortsætter:

- Den er også gal med finansministerens opgørelse af den faktiske løn. For at nå op på 27.000 kroner som gennemsnitsløn for en social- og sundhedsassistent, skal man medregne feriepenge, pensionsbidrag og tillæg for at arbejde aften-, nat-, weekender og helligdage. Der mangler næsten kun lige at blive medregnet dato, skostørrelse og cpr.nr. Det er simpelthen ikke fair.

Ifølge FOA tjener en social- og sundhedshjælper som fast løn gennemsnitligt 21.000 kroner om måneden. Og skulle en social- og sundhedshjælpers løn have fulgt udviklingen på det private arbejdsmarked, ville det betyde, at lønnen havde været 4.500 kroner højere om året./ritzau/