FOA: Plejestrejke har været øjenåbner

De strejkende i plejesektoren baner vej for mere i løn til alle lavtlønnede ansatte i den offentlige sektor, mener fagforeningsleder.

De strejker og demonstrationer, der er i den kommunale plejesektor, fører til, at også andre lavtlønnede i den offentlige sektor står til at få et ekstra lønhop ved de næste overenskomstforhandlinger.

Det mener sektorformanden for plejepersonalet i fagforeningen FOA, Karen Stæhr, på baggrund af den store tilslutning, der er til de aktionerende i en meningsmåling fra Catinét Research.

- Jeg tror, at øjnene nu er åbnet blandt befolkningen for, at hvis vi skal have et velfærdssamfund, som vi gerne vil have det med en høj kvalitet, skal vi også lønne medarbejderne efter det vigtige og gode arbejde, de udfører, siger sektorformanden.

Karen Stæhr mener også, at finansminister Thor Pedersen (V) har bidraget til stemningen for mere i løn til de lavtlønnede velfærdsarbejdere med sin snak for nogle måneder siden om, at Danmark snart er rigt nok til at købe hele verden.

/ritzau/