FOA kræver loft over SFO-betaling

Når der skæres i åbningstiden i SFOerne, skal forældrene også være sikre på, at det kan ses på prisen, mener FOA.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørn Deleuran

Forældre til børn, der går i SFO, skal kunne mærke de begrænsede åbningstider i SFOen på pengepungen i langt højere grad, end der er lagt op til.

Sådan lyder meldingen fra fagforbundet FOA, efter en undersøgelse fra analyseinstituttet Bureau 2000 ifølge Ugebrevet A4 viser, at forældrene i gennemsnit kun slipper 12 procent billigere, selv om SFOernes åbningstid skæres med hele 40 procent som følge af skolereformen.

»Der er loft for, hvor stor en del af driftsudgifterne forældre må betale i vuggestuer, børnehaver og fritidshjem. Det skal der naturligvis også være i SFOer. Som det er nu, kan kommunerne jo sætte taksterne, som de selv vil,« siger Jakob Sølvhøj, der er formand for FOAs pædagogiske sektor, i en pressemeddelelse.

Han frygter, at mange forældre vil fravælge fritidsordningen, fordi prisen er blevet for høj.

»Og det vil være trist for de børn, der ikke længere får muligheden for at være sammen med deres kammerater og deltage i de pædagogiske aktiviteter, som SFOen tilbyder,« siger Jakob Sølvhøj og fortsætter:

»Er man i forvejen utilfreds med de lange skoledage, som børnene fra i dag (mandag, red.) skal have i folkeskolen, får man endnu et argument til at skifte til en privatskole og et privat pasningstilbud, når prisen mange steder vil være lavere end det offentlige tilbud. Det vil være en skidt udvikling for folkeskolen, der i forvejen er hårdt presset.«

I snit skal forældre fremover betale 1.426 kroner om måneden for at have deres barn i SFO, mens prisen tilbage i januar lå på 1.576 kroner.