FOA bakker nu op om undersøgelse

FOA's formand, Dennis Kristensen, bakker nu også op om undersøgelse af hjemmeplejen i København. "Der er grund til at være rigtig, rigtig bekymret," siger han.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Deprimerende".

Sådan karakteriserer formand for FOA og dermed hjemmehjælperne Dennis Kristensen de seneste optagelser fra TV2, der viser, at også københavnske hjemmehjælpere under Socialforvaltningen tilsyneladende systematisk holder timelange pauser og får ordnet private ærinder og indkøb midt i arbejdstiden.

LÆS OGSÅ:
Frank Jensen vil kulegrave plejesnyd

- Det gør, at der er grund til at være rigtig, rigtig bekymret for, hvordan det står til i den københavnske hjemmepleje, siger Dennis Kristensen.

Han tilføjer, at FOA derfor nu også støtter den tilbundsgående undersøgelse af hjemmeplejen, som overborgmester Frank Jensen (S) har bebudet.

- Jeg har tidligere ment, at en stor undersøgelse ville kunne kaste et skær af mistanke over alle hjemmehjælpere. Men jeg må indrømme, at nu er vi der, hvor de, der har rent mel i posen, har krav på, at det bliver klarlagt, siger Dennis Kristensen.

Han har umiddelbart svært ved at forestille sig, at TV2's optagelser viser en landsdækkende tendens forskellige steder i hjemmeplejen.

- På den anden side er det nu to arbejdspladser, der endda er adskildt geografisk og ledelsesmæssigt, hvor problemet er, og derfor tør jeg ikke længere garantere noget.

Spørgsmål: Gør de her sager det ikke sværere i fremtiden at begrunde lønkrav med, at hjemmehjælperne knokler?

- Hvis de udfører det arbejde, de får deres løn for, så er det stærkt pressede. Men det er klart, at det gør de jo ikke, hvis de skærer en halv times besøg ned til fem minutter, siger Dennis Kristensen, der erkender, at sagen gør ondt.

- Der har været perioder, hvor det har været sjovere. Men dem, det er synd for, er de tusinder af medlemmer, der passer deres arbejde, og som nu skal have mistænkelighedens skær over sig.

/ritzau/