Flyvetilladelse over Danmark forlænges

Opdateret kl. 08.19: Fly kan lande og lette i store dele af Danmark fra klokken to og foreløbig frem til klokken 11 onsdag. Dermed forlænger Naviair flyvetilladelsen med tre timer.

Glade rejsende møder op i Kastrup Lufthavn for at komme med det første fly (fra SAS) til Bangkok kl. 02.01 i nat efter lufthavnen har været lukket siden torsdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lysner nu lidt mere for de mange strandede passagerer i Danmark, og dem der venter på at komme hjem til Danmark.

Store dele af luftrummet over landet bliver genåbnet fra klokken to natten til onsdag. Sent tirsdag aften blev flyvetilladelsen forlænget med tre timer fra klokken 08.00 til 11.00 onsdag formiddag.

- Med de nye vejrprognoser fra tirsdag aften har vi lavet en fornyet vurdering, som gør, at vi kan forlænge åbningen til klokken 11, siger pressemedarbejder Helle Kogsbøll fra Naviair.

Din mening: Hvad betyder askeskyen for dig?

Tirsdag aftens vejrudsigt viser dog også, at asken omkring klokken 14 vil brede sig igen, forklarer Helle Kogsbøll.

- Klokken 14 vil der ifølge aftenens prognoser være et større stykke af luftrummet, som er dækket af aske. Så for flysikkerheden har vi indtil videre fastsat åbningen til klokken 11.

Det danske luftrum bliver delt af en linje fra Thyborøn over Samsø og til Halmstad i Sverige, hvor der syd for vil være åbent for al flyvning. Nord for linjen skal flyene flyve i over seks kilometers højde.

Naviair oplyser, at opdelingen betyder, at lufthavnene i København, Billund, Roskilde, Karup og Bornholm er åbne for flytrafik. Lufthavnene i Århus og Aalborg er lukket.

Naviair vil onsdag klokken 09.00 lave en ny vurdering baseret på nattens oplysninger om vejrforholdene.

Billedserie: Atter gang i lufthavnen

Helle Kogsbøll kan ikke love, at det vil fortsætte med at gå imod mere sikkert flyvevejr.

- Det er umuligt at sige noget om nu, vi kigger kun så langt frem, som prognoserne tillader, forklarer Helle Kogsbøll. Ifølge hende ser prognoserne 18 timer frem.

Det danske luftrum har været lukket siden torsdag klokken 18.00 på grund af vulkanaske fra den islandske vulkan Eyjafjallajökull. Den næste melding forventes at komme kl. 09.00. Passagerer kan i mellemtiden følge med på Københavns Lufthavns hjemmeside.

/ritzau/