Flygtningekrisen har neddroslet indsats mod narko og smugling

Rigspolitiet har netop offentliggjort sin halvårlige rapport. Generelt er kriminaliteten på lavt niveau, men indsatsen mod eksempelvis narko og smugling har betalt prisen for fokus på migrantkrisen, fremgår det.

Arkivfoto af bevogtning ved den jødiske skole, Carolineskolen i København, efter terrorangrebet på Krudttønden og synagogen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste års tendens med et lavt kriminalitetsniveau fortsætter, selvom Rigspolitiet i en opgørelse over kriminaliteten for det første halve år i 2016 melder, at antallet af straffelovanmeldelser er steget.

Stigningen tilskrives markant flere anmeldelser for vold, herunder vold mod tjenestemænd, samt underslæb og sædelighedsforbrydelser, ligesom der er sket en stigning i forhold til indbrud og databedrageri.

Politiet registrerer blandt andet flere voldtægtssager efter Rigsadvokaten sidste år indskærpede praksis, lyder det i en meddelelse fra Rigspolitiet. Derudover forklarer Rigspolitiet stigningen med en større tilbøjelighed til at anmelde forbrydelser.

Terror og rockerkriminalitet

Rigspoltiet forklarer også, at politiets har haft øget fokus på terrortruslen samt flygtninge- og migrantsituationen, hvilket har betydning for antallet af sigtelser vedrørende trafik-forseelser samt kampen mod narkotika og smugling.

Tallene for 1. halvår 2016 viser også, at politiets indsats på en række prioriterede områder har virket. Det gælder eksempelvis bekæmpelsen af rocker- og bandekriminalitet. I juli måned 2016 var der således 315 fængslede rocker- og bandemedlemmer, hvor målet er mindst 225, lyder det i meddelelsen.