Flygtninge undervises i ikke at tage på kvinder på gaden

På flere af landets asylcentre bliver beboerne nu undervist i, at de ikke må tage på fremmede kvinder på gaden og ikke spørge om sex i svømmehallen.

Arkivfoto: Materialet, der er udviklet til seksualundervisning på asylcentre, fortæller, hvad indvandrere ikke må i Danmark. Blandt andet står der: »Det er ikke ok: At manden tager en fremmed kvinde på brysterne eller numsen« (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2016). Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af asylansøgere bliver nu undervist i dansk seksualmoral.

Metroxpress har fået aktindsigt i sexplancher udarbejdet af Røde Kors og tre kommunale operatører af asylcentre, der siden i sommer har været en lovpligtig del af introkurset til Danmark for voksne asylansøgere.

Materialet fortæller, hvad indvandrere ikke må i Danmark. Blandt andet står der:

»Det er ikke ok: At manden tager en fremmed kvinde på brysterne eller numsen.«

Undervisningsmaterialet beskriver også ligeløn og fortæller, at i Danmark kan mænd både støvsuge og vaske op.

»Der er et kæmpe behov for seksualundervisning og undervisning i kønsidentitet blandt asylansøgere. Vi har undervist en del, men mangler resourcer til at løfte den store efterspørgsel,« siger Marianne Lomholt, national chef, Sex og Samfund.

Syv asylansøgere er fra 2010 til 2013 dømt for voldtægt ifølge Justitsministeriet. Indvandrere og flygtninge udgør 212 ud af 615 dømte for voldtægt siden 2003.

Jammerbugt Asylafdeling fortæller, at man bruger materialet til debatter.

»Blandt underviserne er der bred enighed om, at asylansøgere er en målgruppe, der kan være svær at ramme,« siger skoleleder Marielle Verriere til metroxpress.

Røde Kors, der har holdt kurser for unge på en pub i Vejle, påpeger, at »langt de fleste asylansøgere er på forhånd fuldt ud klar over spilleregler mellem mænd og kvinder, og hvordan man opfører sig i en det offentlige rum.«

/metroxpress