Flygtninge nægter at flytte fra østjysk asylcenter

En gruppe enlige flygtninge nægter at flytte ud af et asylcenter i Grenaa, som fremover skal huse familier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grenaa: 17 asylansøgere, der bor på et asylcenter i Grenaa, nægter at fraflytte asylcentret, sådan som de ellers har fået besked på.

Udlændingestyrelsen vil omdanne centret til et asylcenter for familier, og derfor har man bedt et halvt hundrede enlige flygtninge om at flytte til andre centre.

Men det nægter 17 asylansøgere at imødekomme.

- Status er, at der er nogen, der ikke ønsker at flytte, fordi de føler, de er faldet godt til. Vi er ikke myndighed, men har rådet dem til at flytte, forklarer regionsleder ved Dansk Røde Kors Claus B. Pedersen.

Der er tale om enlige mænd, som vil blive tilbudt ophold på andre asylcentre. De 17 asylansøgere vil af politiet modtage et påbud om flytning. Indtil videre har fem fået forkyndt påbuddet af politiet, oplyser Udlændingestyrelsen.

- Der er tale om nogle rokeringer, som løbende foretages for at udnytte kapaciteten bedre. I Grenaa har vi måttet indkvartere enlige mænd i et center, der skal huse familier, og det er ikke optimal udnyttelse af pladsen. Derfor må vi tilpasse, og de enlige mænd kan ikke blive boende, siger kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen.

Han forklarer, at Udlændingestyrelsen er under et vist pres for at skaffe tag over hovederne på de mange flygtninge, der kommer til landet.

- Det er et kompliceret puslespil, fordi der dagligt kommer nye asylansøgere hertil, som skal have tag over hovedet, men hvor vi samtidig skal sikre en effektiv udnyttelse af kapaciteten - både i forhold til enlige og familier. Og når der kommer så mange asylansøgere hertil som nu, bliver udfordringen større, siger Thomas Mortensen.

Han håber, at de 17 asylansøgere i Grenaa vil efterkomme ønsket om at flytte. Ellers kan det blive nødvendigt at bede politiet flytte asylansøgerne, oplyser Thomas Mortensen.

/ritzau/