Flygtninge i baghaven deler danskerne: »Hvad med at bruge overskuddet på vores ældre«

Berlingskes artikel om Louise Frederiksen og Kim Wolff, der skal til at huse flygtninge i en såkaldt venligbolig i baghaven, får danskerne til tasterne på Facebook. Der er både stor ros og anerkendelse, men også opfordringer til at hjælpe unge og ældre før flygtninge.

Kim Wolff og Louise Frederiksen har sagt ja til at huse flygtninge i deres baghave i Nordsjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske bringer mandag historien om Louise Frederiksen og Kim Wolff, der som den første familie i Danmark skal huse flygtninge i deres baghave. De har sagt ja til at få en såkaldt venligbolig stillet op i deres have og ser frem til, at to-tre flygtninge eller en lille familie flytter ind på deres grund til efteråret.

»Hvis man har noget overskud, gælder det om at give det videre. For de fleste folk behøver ikke at blive båret frem for at klare sig. Heller ikke flygtninge. De skal bare have et lille break, en chance. Det er det, vi prøver at vise: at det er forbavsende lidt, det faktisk kræver at bidrage lidt,« siger Kim Wolff blandt andet om deres valg.

Familien har ikke selv bekymringer i forhold til deres projekt, men på Facebook har opslaget fået danskerne til tasterne. I skrivende stund er der 169 kommentarer og 82 delinger, mens 1.900 personer har liket opslaget på Berlingskes Facebook-side.

På Facebook deler kommentarerne sig i to lejre. I den ene er kommentarer som Ditte Blok Olesens, der i den grad roser familien. Hendes roser satte også i debatten med 82 svar til kommentaren mandag eftermiddag.

Også andre skriver, at de glæder sig til at følge familien og høre, hvordan det kommer til at gå. Der er især familiens overskud til at gøre det, som brugerne er positive overfor.

Den anden halvdel af kommentarsporet er mindre positivt stemt for projektet, og flere mener, at familier hellere skulle huse ældre, unge eller hjemløse etniske danskere i deres baghave.

Blandt andet skriver Anette Hyldahl Kalsgaard: »hvad med at bruge overskuddet på vores ældre, som har betalt deres skat gennem et helt arbejdsliv. Dem gør politikerne ingenting for, tværtimod.«

Flere bakker hende op med samme synspunkt.

De kommentarer skaber også debat. Blandt andet skriver Jan Eiffert i det mest likede opslag i kommentarsporet: »Her er en familie, der hjælper en anden familie i nød og gør en fantastisk indsats for integrationen, og flertaller herinde råber op om voldtægt og »vore egne« hjemløse.