Flygtninge er mere jobparate end kontanthjælpsmodtagere

Flere flygtninge bliver vurderet klar til at tage job. Nu er andelen større end for kontanthjælpsmodtagere.

Andelen af flygtninge, der bliver erklæret jobparate, er større end for kontantshjælpsmodtagere. Arkivfoto. Free/Www.colourbox.com Fold sammen
Læs mere

Efter en voldsom stigning i antallet af flygtninge, der bliver erklæret parate til at få et job, er andelen større end for kontanthjælpsmodtagere.

Det skriver Jyllands-Posten. Tallet er baseret på data fra den offentlige database jobindsats.dk.

- Kommunerne har taget bestik af de politiske vinde og går nu til flygtningene med det udgangspunkt, at de kan arbejde i stedet for at dømme dem ude fra starten. Det er et meget vigtigt signal at sende, siger chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening Berit Toft Fihl til Jyllands-Posten.

Ifølge jobindsats.dk er 41 procent af flygtninge de seneste måneder blevet placeret i gruppen af jobparate. Andelen for kontanthjælpsmodtagere er 30 procent.

Tidligere i år skabte det stor debat, at meget få flygtninge blev erklæret jobparate.

Det blev de blandt andet ikke, fordi de ikke mestrede dansk, hvilket gav problemer i forhold til kravene om at være jobparat. Det er der nu blevet ændret på, så sprog er en mindre hindring.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening giver udviklingen derfor god mening.

- Man skal tænke på, at de fleste har haft en arbejdsidentitet i deres hjemland, og så er det ikke urealistisk at sige, at de også skal kunne arbejde, når de kommer til Danmark.

- Omvendt ved vi, at mange af de ledige danskere har været i kontanthjælpssystemet i årevis og derfor kan have en længere vej tilbage til arbejdsmarkedet, siger Berit Toft Fihl til Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten er der dog store forskelle på, hvor mange flygtninge der bliver erklæret jobparate.

Andelen i Frederikshavn, Brønderslev og Nordfyns Kommune er under fire procent, mens kommuner som Ringsted, Rebild og Ballerup ligger på 87 procent.

/ritzau/