Fly fra Kastrup er nødlandet i Göteborg - en passager lagt i håndjern

En passager er anholdt, efter han fremsatte en bombetrussel om bord på et Norwegian-fly fra København. Flyet måtte nødlande i Sverige, og der er nu oprettet en sikkerhedszone i en kilometers radius.

ARKIVFOTO. Et Boeing 737-fly fra Norwegian er nødlandet i Göteborg på vej fra Kastrup til Oslo. Det billede af et andet fly af samme type er taget nær lufthavnen i Oslo i 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En bombetrussel fra en passager tvang fredag eftermiddag et Boeing 737-fly fra København til at nødlande i Göteborg i Sverige.

Det oplyser svensk politi.

Bombetruslen blev fremsat af en af flyets passagerer, da flyet, var kommet i luften. Passageren sagde, at han havde placeret en bombe i flyets lastrum. Norwegian-flyet var på vej til Oslo med omkring 100 personer om bord.

Efter bombetruslen valgte piloten omgående at nødlande, og omkring klokken 16.30 landede flyet i Landvetter Lufthavn i Göteborg.

Svensk politi oplyser, at passageren, som fremsatte bombetruslen, nu er blevet pågrebet, lagt i håndjern og ført ud af flyet. Han fastholder, at der er en bombe i lasten, og der er nu oprettet en sikkerhedszone i 1.000 meters radius af flyet. Svensk politi oplyser desuden, at evakueringen af flyets passagerer begyndte klokken 16.50 og at flyet var tømt for mennesker omkring klokken 17.40.

Både redningsfolk og politi er massivt til stede i lufthavnen, hvor også bombeteknikere og hunde er blevet tilkaldt.

Der er endnu ingen meldinger om, at der skulle være sårede eller tilskadekomne passagerer.

Ifølge politiets oplysninger var der 96 personer om bord på flyet.