Flugtfanges fængsel flød med mobiler

Det vrimlede med indsmuglede mobiltelefoner i det fængsel, som drabsmanden Danni Meisler flygtede fra.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filen i lagkagen er forlængst blevet overhalet indenom af mobiltelefonen, når det gælder flugtfangers foretrukne arbejdsredskab.

Og det flød med indsmuglede mobiltelefoner på den fængselsafdeling i Vridsløselille, hvor den drabsdømte Danni Meisler sad indtil sin nøje tilrettelagte flugt fredag i sidste uge.

Det bekræfter Kriminalforsorgen.

- Efter flugten blev Meislers afdeling ransaget, og der fandt vi seks mobiltelefoner. Det er alt, alt, alt for mange, erkender sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Michael Gjørup.

Mylderet af indsmuglede telefoner fører nu til, at Kriminalforsorgen tager "en drøftelse" med fængselsledelsen i Vridsløse, siger Michael Gjørup. Hvor store bogstaver, der vil blive talt med under "drøftelsen", vil sikkerhedschefen ikke uddybe.

Sikkert er det i hvert fald, at Vridsløselille Statsfængsel allerede er blevet bedt om at lave procedurerne omkring transport af fanger om.

Danni Meisler blev fredag befriet af to kumpaner foran Glostrup Hospital. Her havde de taget opstilling, fordi de vidste, at Meisler skulle til røntgenundersøgelse om formiddagen.

Kort efter flugten kom det frem, at fængselspersonalet allerede torsdag havde fortalt Meisler, at han skulle til undersøgelse om formiddagen - og så var hjælpen kun et opkald væk.

- Vi forventer, at fængslet laver sine procedurer om, og vi har desuden sendt et brev ud til alle lukkede fængsler. Fangerne bør ikke have at vide, hvornår de skal uden for murene, før cirka en halv time før afgang, fastslår Michael Gjørup.

/ritzau/