Flugtbilist stadig ikke fundet

Mens taxaselskaber søndag intensiverede indsatsen for at finde flugtbilisten til dødsulykken på Frederiksberg, har politiet valgt at brede eftersøgningen ud.

Der blev i går lagt blomster på H.C. Ørstedsvej i København, hvor de to unge mænd lørdag morgen blev påkørt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet er langt fra sikre på, at det var en taxachauffør, der lørdag morgen påkørte og dræbte to 25-årige mænd på H.C Ørsteds Vej i København.

Ifølge efterforskningsleder René Hansen. Københavns Politi, er man nødt til at brede efterforskningen mere ud og ikke udelukkende koncentrere sig om den grå taxa, som vidner mente at have set forlade gerningsstedet i fuld fart lørdag morgen.

»Vi har selvfølgelig hele tiden fulgt flere spor, og taxaen har været ét af dem. Derfor har vi som et led i efterforskningen bedt taxaselskaberne, der registrerer deres taxaer via GPS om at finde ud, hvor deres taxaer befandt sig på det pågældende tidspunkt,« siger René Hansen.

»Samtidig har vi indkaldt teknikere, der skal forsøge at komme nærmere, hvilken slags bil der kan have ramt de to unge mænd,« tilføjer han.

Hele dagen i går arbejdede politiet på højtryk for at komme videre med sagen om dødsulykken, som kostede to unge mænd livet, da de klokken 4.40 lørdag morgen kom cyklende på H.C. Ørsteds Vej på Frederiksberg, hvor en bil med høj fart påkørte dem.

Mens den ene mand blev dræbt øjeblikkeligt, blev hans jævnaldrende kammerat livsfarligt kvæstet. Han døde senere på Rigshospitalet af sine kvæstelser. Bilisten, der ifølge politiet må have kørt som en vanvittig, tog omgående flugten og har siden været forsvundet.

Politiet opfordrer nu folk til at tage et ekstra kig på naboens bil og se efter skader på højere side af fronten.

»Fokus skal ikke kun være på den mulige taxi,« lyder det.

Politiet får stadig mange henvendelser fra offentligheden, men vil gerne tale med flere øjenvidner til den makabre ulykke. Blandt andet mangler politiet ifølge Ritzaus Bureau stadig at høre fra førerne af en lys kassevogn og en blå VW Golf samt en yngre pige, som gik på fortovet ved H.C. Ørsteds vej, mens ulykken skete.

I løbet af søndag intensiverede de københavnske taxachauffører indsatsen for at finde føreren af den taxa, der kunne have påkørte de to unge mænd, men politiet har kun taxaen i kikkerten som ét af flere spor.