Flest Bodil-nomineringer til "Drømmen" og "Efter brylluppet"

10 af de 22 danske spillefilm fra sidste år figurerer blandt emnerne til årets Bodil-priser. Tre skuespillere fra ungdomsfilmen "Råzone" nomineret kollektivt.

Fem af de danske spillefilm, der fik biografpremiere sidste år, leverer hovedparten af kandidaterne, når Filmmedarbejderforeningen 25. februar uddeler Bodil-priserne for de bedste præstationer i 2006.

Det er de samme fem film, som dyster om at blive årets bedste danske film: "Drømmen", "Efter brylluppet", "En soap", "Prag" og "Råzone".

Filmmedarbejderforeningen foretog sine nomineringer på et møde fredag, hvor medlemmerne skulle tage stilling til 22 danske film fra sidste år.

Flest nomineringer hentede "Efter brylluppet" og årets største publikumssucces, "Drømmen", der hver kandiderer til fire statuetter. 10 film optræder på listerne, og blandt dem må Lars von Triers "Direktøren for det hele" nøjes med nomineringer for to biroller.

Dansk films største navn i dag, Mads Mikkelsen, er med i opløbet om årets mandlige hovedrolle for sin indsats i "Prag". Derimod lykkedes det ham ikke at blive nomineret for rollen i "Efter brylluppet".

/ritzau/