Flerkoneri mere udbredt end kendt

Der er måske flere tilfælde af flerkoneri i muslimske kredse i Danmark end det er kendt. Det antydes i ny rapport om muslimske kvinders liv i Danmark

Omfanget af flerkoneri blandt muslimer i Danmark kan ikke fastlægges på baggrund af rapporten om muslimske kvinders forhold i Danmark, hvor en mindre gruppe er interviewet grundigt. Men fænomenet polygami er måske mere udbredt end kendt.

En dansk konvertit i begyndelsen af 20'erne oplyser i rapporten, at hun lever som kone nummer to med en arabisk mand.

Han har fået en tilladelse fra Gud til at tage op til fire koner, siger hun.

R:"På en måde bliver det selvfølgelig svært, når der kommer følelser ind i det. Det er da lidt hårdt, men jeg er overrasket over, at det egentlig fungerer så godt, som det gør".

Spørgsmål: Hvad hvis han kommer og sagde, at nu har han en tredje.

R: "Nej, nej (griner). Men så ville jeg heller ikke kunne sige noget. Hvis han kan gøre det ordentligt, så har jeg ikke noget at skulle have sagt".

En tyrker uden tørklæde siger: "Der er en voksende gruppe af kvinder, som gifter sig med en mand, der allerede er gift. De får den her imamvielse, for så bliver de accepteret i samfundet. De har åbenbart ikke noget alternativ. Det er jo sørgeligt, at det finder sted i Danmark. Jeg tror, hvis man kunne gøre tallene op, hvilket er meget svært, så er det nok meget højere end vi tror".

/ritzau/