Flere tilfældige ofre for våbenlov

Knivlov får flere og flere tilsyneladende uskyldige ofre. Advokater kritiserer loven, som politikerne nu også kræver til serviceeftersyn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye våbenlov med fokus på folks brug af knive får endnu flere tilfældige ofre. Mens politikerne kræver et serviceeftersyn af loven, kommer der flere og flere tilfælde frem, hvor folk er blevet straffet for at være i besiddelse af en kniv.

Senest oplyser berlingske.dk, at den 24-årige pædagog Peter Søbygge fra Nørresundby ved landsretten er idømt syv dages fængsel for at have opbevaret et såkaldt multiværktøj i handskerummet i sin bil. Værktøjet har proptrækker, målebånd og en kniv, der er tre millimeter længere end tilladt.

Den 30-årige Lars Lentz Sørensen fra Lille Skensved ved Køge risikerer også en fængselsstraf, fordi han efter en fisketur glemte en foldekniv i sin bil. I første omgang straffede byretten ham med en bøde på 3000 kroner, men anklagemyndigheden har anket sagen.

I sidste uge fik en 19-årig mand fra Middelfart syv dages fængsel for at have to hobbyknive fra sit arbejde liggende i bilen - en dom der formentlig ødelægger hans planer om at blive politibetjent. Og samme risiko svæver Lars Lentz Sørensen nu i. Den tidligere soldat er i dag sikkerhedsvagt på en retspsykiatrisk afdeling og vil gerne være fængselsfunktionær.

- Politikerne har lavet loven for firkantet. Man har ikke villet give domstolene det spillerum, som domstolen normalt har til at undgå fuldstændigt åbentlyse tåbeligheder, siger mandens forsvarer, Jakob Fastrup, til avisen.

Den opstrammede våbenlovgivning er netop blevet skarpt kritiseret for at fastsætte minimumsstraffe for folk, der går rundt med knive i det offentlige rum.

/ritzau/