Flere syge af babymajs

Undersøgelser peger entydigt på forurenede babymajs fra Thailand som årsag til over 200 sygdomstilfælde i hele landet.

Antallet af danskere, der har pådraget sig et maveonde ved at spise forurenede babymajs, er nu vokset. Foreløbig er der konstateret Shigella-infektion hos godt 60 mennesker i hele landet og 200 sygdomstilfælde, hvor der er tæt sammenhæng med et mistænkt parti af babymajs.

Laboratorieundersøgelser har fastslået, at et større parti babymajs importeret fra Thailand med stor sandsynlighed er forurenet med den sygdomsfremkaldende bakterie. Majsen, der er solgt til grossister, cateringvirksomheder, restauranter og butikker over hele landet, kaldes derfor tilbage af importørerne Lemcke A/S og Europa Frugt, der begge holder til på Grønttorvet i København.

Oprindelig var sukkerærter også under mistanke, men undersøgelser lavet af Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut peger nu entydigt på babymajs.

De mistænkte babymajs er solgt i 125 grams pakninger med påskriften PDI Trading. Nogle er solgt i pakker sammen med druer og tomater og mærket "Thailand". Forbrugerne opfordres til at kassere majsene.

/ritzau/