Flere strandede danskere i Nordamerika

Det er ikke kun i Bangkok, der sidder hundredvis af strandede danskere. I Nordamerika sidder 200 til 300 danskere fast.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bangkok er langt fra den eneste by, der huser strandede danskere. Også i Nordamerika sidder hundredvis af danskere fast på grund af askeskyens invasion.

- Vi ved, at der sidder omkring 200 til 300 danskere strandet i Nordamerika. Senest har de fået besked på, at de alle vil komme hjem den 30. april. Men jeg vil ikke uddybe nærmere, for jeg er ikke sikker på, at bureauerne vil underholde med det, siger administrerende direktør hos Danmarks Rejsebureau Forening Lars Thykier.

Han har svært ved at give et overblik over, hvor mange danskere der stadig sidder strandet i udlandet.

- Det er svært at svare på, fordi vi ikke har modtaget nogle informationer fra rejsebureauerne. Men vi ved, at der sidder omkring 600 strandede danskere i Thailand og som sagt de her 200 til 300 i Nordamerika. Men der ud over kan vi ikke komme det nærmere, siger Lars Thykier.

Hvornår de strandede danskere kommer hjem, er svært at spå om, pointerer Lars Thykier.

- Der er jo to problemer i Bangkok - dels at få de strandede danskere hjem, men også at få de danskere hjem, der nu vil hjem på grund af urolighederne i hovedstaden. Denne dobbeltbooking kan skabe problemer med at få dem hurtigt hjem, siger Lars Thykier.

Ud af de 600, der er strandet i Bangkok, skal flyselskabet Thai Airways sørge for at få fragtet 400-500 af dem hjem til Danmark. Søndag udtalte flyselskabet, at de vil prøve på at få deres passager hjem inden for en uge.

Men der kan nemt gå mere end en uge, vurderer Lars Thykier.

- Spørgsmålet er jo, om passagerne vil have et fly, der går direkte til Danmark, eller om de kan leve med at mellemlande. Hvis de vil det første, kan der nemt gå mere end en uge, siger Lars Thykier.

/ritzau/