Flere skyderier i nat

Natten bød på flere skudepisoder i Danmark. I Odense blev der affyret skud mod Hells Angels’ rockerborg, og i Købanhavn blev to såret af skud ved selskabslokaler med flere hundrede gæster.TEMA: Skyderier i København

Mange unge fra en fest ved de selskablokaler, hvor der blev skudt i København, blev kropsvisiteret for våben inden de fik lov at forlade stedet Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt

Der blev skudt med skarpt i både Odense og København i nat.

I Odense var det Hells Angels’ rockerborg på Petersmindevej, der var mål for kuglerne. Skuddene blev affyret fra en sort Opel Vectra, der forsvandt fra stedet.

Bilen blev kl. 03.27 fundet brændende i Bøgeparken i Vollsmose, fortæller vagtchef Jesper Pedersen fra Fyns Politi. Meget tyder på, at skudepisoden har relation til tilsvarende episoder i Århus og København i den senere tid.

Ingen blev ramt af skuddene i Odense, men i København blev to lettere såret ved endnu en skudepisode.

De sårede er en 32-årig svensk mand, som blev ramt i hovedet af en ricochetterende kugle og en 26-årig mand, der blev skudt to steder i benet.

Skudepisoden i København fandt sted foran nogle selskabslokaler i Brønshøj, og den 32-årige svensker var tilsyneladende uheldig at være det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

- Han kom helt tilfældigt forbi. Han kørte forbi selskabslokalerne med sin familie og blev ramt af et rikochetterende projektil, siger drabschef Ove Dahl til Ekstra Bladet.

Den 26-årige mand, som blev ramt i benet, stod på fortorvet foran selskabslokalerne, hvor flere hundrede mennesker var samlet til tre forskellige fester. Om han var bevidst mål for skyderiet, kunne politiet endnu ikke sige tidligt i dag.

En 30-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med skudepisoden ved selkabslokalerne. Han menes at have været fører af den bil, som skudene blev affyret fra.

Det er endnu uvist, hvem der var mål for skuddene i Brønshøj, og det står endnu ikke klart, om skudepisoden har forbindelse til den ulmende strid mellem indvandrerbander og Hells Angels og deres støttegruppe AK81.