Flere sættes på gaden

Over hele landet bliver stadig flere lejere sat på gaden, fordi de ikke betaler deres husleje. Årsagen kunne være kontanthjælpsloftet og den lave starthjælp.

Helsingør Boligselskab, der administrerer 4700 lejeboliger i Helsingør-området, må opsige stadig flere lejemål, fordi lejerne ikke betaler husleje, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det stigende antal familier, der bliver opsagt, rammer langtfra kun i Helsingør-området. Direktør Gert Nielsen fra Boligselskabernes Landsforening kan fortælle om en landsdækkende tendens. I 2005 blev opsagt 4162 lejere i hele landet.

- Der er ingen, der kender den nøjagtige årsag, men det kunne for eksempel være loftet over kontanthjælp eller starthjælpen, siger Gert Nielsen, som ser frem til en ny lov, der er på vej.

Lovforslaget lægger op til, at kommunerne får pligt til at undersøge, om beboerne har brug for mere økonomisk hjælp, inden fogeden sætter beboerne på gaden. Indtil da må boligselskaberne sende de ubetalte regninger videre til de øvrige lejere.

/ritzau/