Flere ryger på tvangsauktion

Flere mennesker måtte lade deres bolig gå på tvangsauktion i juli end sidste år. Værst ser det ud i Hovedstaden, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Flere mennesker blev tvunget til at sælge boligen i juli end samme måned sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

122 tvangsauktioner blev det til i juli mod 94 sidste år. Det svarer til en stigning på 30 procent, når der tages højde for sæsonudsving. Ifølge cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen er det dog ikke et skræmmende tal, da antallet af tvangsauktioner stadig er lavt i et historisk perspektiv.

- Vi vil dog ikke udelukke, at antallet af tvangsauktioner kan stige yderligere i den kommende tid i takt med, at de stigende renter tynger på boligmarkedet. Specielt ejerlejligheder i de dyre områder som København kan være en udsat gruppe, siger Jes Asmussen.

Netop Hovedstaden toppen den negative liste med 30 tvangsauktioner i juli.

Samlet set var der et fald i sæsonkorrigerede tvangsauktioner i forhold til måneden før, hvor tallet var 144.

Også antallet af konkurser steg i juli i forhold til samme måned sidste år. Stigningen var i juli på 18 procent. Igen tegner Hovedstaden sig for de fleste konkurserklæringer. Fordelt på brancheområde gik konkurserne hårdest ud over handel-, hotel- og restaurationsgruppen tæt fulgt af finansiering- og forretningsservicegruppen.

- Overordnet set vidner tallene fortsat om, at vi nok har lagt den meget kraftige højkonjunktur bag os, men at der stadig ikke er tegn på, at dansk økonomi er på vej ind i en alvorlig afmatningsfase, vurderer Jes Asmussen.

Der er sket et fald på fem procent i forhold til antallet af konkurserklæringer i junimåned, når der korrigeres for sæsonudsving.

/ritzau/