Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Politibetjente med skudsikre veste og maskinpistoler.
Som en konsekvens af terrorangrebet i København i februar, bandekriminalitet og et trusselsbillede, som generelt er øget, kan danskerne lige så godt vænne sig til, at flere politifolk fremover vil være tungere bevæbnet.
Det skriver Jyllands-Posten.
»Hidtil har vi ikke set politiet med så mange våben, da de kun har været brugt i særlige situationer. Politiet har ikke fået nye våben, men på grund af den situation, vi er i nu, og med det trusselsbillede, vi ser nu, kommer der flere opgaver med farlige gerningsmænd og øget bevogtning,« siger politiinspektør Michael Engell Olsen, chef for Center for Flåde- og Materielstyring hos Rigspolitiet, til Jyllands-Posten.
Hidtil har en betjent på en almindelig patrulje været udstyret med en tjenestepistol med 13 skud i magasinet, en peberspray og en politistav. Til sammenligning kan maskinpistolen Heckler & Koch MP5, som benyttes af politi, militær og antiterrorstyrker over hele verden, affyre 800 skud i minuttet.
Selvom politiet nu oftere vil benytte sig af tungere våben, er det ikke nyt, at politiet benytter sig af automatvåbnene i deres arbejde. Blandt andet bar de to betjente, der bevogtede synagogen i Krystalgade i København i forbindelse med angrebet i februar, MP5-maskinpistoler.