Flere personer anholdt på Københavns Rådhus: Politi skred ind over for demonstration

En gruppe Amager Fælled-demonstranter blev inviteret ind på Rådhuset. Men de ville ikke gå ud, og politiet måtte anholde flere personer.

Københavns Rådhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Otte personer er fredag eftermiddag blevet anholdt på Københavns Rådhus.

Politiet måtte skride ind, da personerne nægtede at forlade rådhuset, efter en demonstration for bevarelsen af Amager Fælled.

Det skriver TV 2 Lorry.

De otte personer var en del af en større gruppe demonstranter, som protesterede foran Rådhuset. De blev inviteret ind for at deltage i et møde med teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Line Barfod (E).

Men så ville de altså ikke forlade rådhuset igen, og politiet måtte skride ind.

»Langt de fleste vælger at forlade stedet, men otte bliver tilbage, og de bliver derfor sigtet og anholdt,« siger vagtchef Martin Kajberg til TV 2 Lorry.

Striden om byggeriet af omtrent 2.000 boliger på Amager Fælled har stået på i årevis.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har vedtaget byggeriet.

Efter klager besluttede Planklagenævnet i december 2021, at byggeriet kan fortsætte. Det er nu i gang, og bygherren Fælledby P/S er i øjeblikket i færd med at rydde et stort kratområde, hvor der skal bygges.

Torsdag kravlede flere aktivister op i træer i krattet for at umuliggøre arbejdet. Mellem fem og ti aktivister blev sigtet for husfredskrænkelse – også kaldet ulovlig indtrængen – hvorefter de blev bortvist, skriver B.T.