Flere lærere fyres for dårligt arbejde

I landets største kommuner mister flere lærere deres job på grund af en utilfredsstillende indsats.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I landets to største kommuner bliver et stigende antal lærere fyret, fordi de ikke gør deres arbejde godt nok.

Det skriver Politiken.

Alene i Københavns Kommune bliver omkring 50 lærere om året fyret på grund af for eksempel utilfredsstillende arbejde, samarbejdsproblemer eller for meget sygefravær. Også i Aalborg oplever man en stigende kurve.

»De seneste to-tre år har der været en klar tendens til at flere lærere bliver fyret, fordi de ikke gør deres arbejde tilfredsstillende,« siger Dorte Kamp, formand for Danmarks Lærerforening i Aalborg, til avisen.

Det stigende antal fyringer hænger i høj grad sammen med den voksende evalueringskultur i folkeskolen, vurderer professor i statskundskab ved Københavns Universitet Peter Dahler-Larsen, der har forsket i evaluering på skoleområdet.

»Førhen var lærerværelset den enkelte lærers eget domæne, men i dag indgår en lærer i arbejdsteams og skal udfylde elevplaner. Hvis en lærer gentagne gange ikke leverer, skrider en leder ind,« siger Peter Dahler-Larsen til Politiken.

I Kommunernes Landsforening kender man ikke til konkrete fyringstal, og derfor har man ikke nogen kommentar til den konkrete udvikling.