Flere hundrede personer på sociale ydelser knaldet i lufthavnen: Skal betale millioner tilbage

Kontroller i lufthavnen har afsløret 372 personer på social ydelser, som forsøgte at tage på ferie til udlandet uden godkendelse fra kommunen eller a-kassen.

I alt er 12.708 personer ifølge Jyllands-Posten blevet kontrolleret af lufthavnstilsynet, hvilket har givet tre millioner i afkast. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Stikprøvekontroller i Kastrup, Billund, Aarhus og Aalborg lufthavne har i første halvår af 2019 givet et afkast på tre millioner kroner. Således er 372 personer blevet knaldet i socialt bedrageri i de fire lufthavne.

Det skriver Jyllands-Posten.

Jyllands-Postens tal stammer fra en orientering til Folketingets Beskæftigelsesudvalg fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). I alt er 12.708 personer ifølge avisen blevet kontrolleret af lufthavnstilsynet.

Tilsynet har kontrolleret, om de rejsende har modtaget sociale ydelser som dagpenge, kontanthjælp eller integrationsydelse. Hvis man modtager en af førnævnte ydelser, er det nemlig ikke tilladt at rejse til udlandet. I så fald skal det meldes til a-kassen eller kommunen først, hvilket 372 personer blev snuppet for ikke at have gjort.

Som nævnt har kontrollen indkasseret tre millioner kroner, men det beløb kan blive højere.

»Da der fortsat mangler et væsentligt antal tilbagemeldinger fra kommuner og a-kasser vedrørende første halvår, forventes det samlede tilbagebetalingsbeløb at blive betydeligt større,« lyder det i orienteringen ifølge Jyllands-Posten.

De personer, som er blevet fanget i lufthavnene, skal betale nogle af deres ydelser retur, ligesom kontakthjælpsmodtagerne ifølge Jyllands-Posten kan få nedsat deres ydelse i 20 uger.

Den tidligere VLAK-regeringen besluttede sammen DF i 2018 at genindføre lufthavnstilsynet, der ellers havde været nedlagt siden 2015.