Flere flygtninge forlader banegården i Rødby

Endnu et tog er netop ankommet til Rødby Station, men det er inden alle dem, der ankom tidligere i formiddag, er blevet registreret. Nu har de fået nok af at vente, så nogle dem forlader banegården.

Endnu et tog er netop ankommet til Rødby Station. Det skønnes, at der er omkring 100 flygtninge med det fyldte tog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et tog mere med flygtninge er netop ankommet til stationen i Rødby. Og det er inden, at alle flygtningene på det tog, der ankom 10.40, er blevet registreret.

Nu har nogle af flygtningene, der ankom med det første tog, fået nok af at vente og er begyndt at forlade banegården i stor stil.

Her til formiddag omkring kl. 10.40 ankom et tog med flygtninge på Rødby Station. Berlingskes udsendte fortalte, at der var godt fyldt op i togets tre vogne, og nu er der altså ankommet endnu et tog.

Passagererne fik lov til at komme ud på perronen, inden kontrol og registrering af politiet, der også er til stede på stationen, men nu har nogle af dem altså forladt perronen.

Politiet vurderer, at der ankommer omkring 140 flygtninge med det første toget, der har været ombord på togfærgen, som ankom i Rødby Havn fra Puttgarden, inden det kørte de sidste ca. 200 meter hen til stationen.

Der er nogle børn blandt flygtningene, men langt de fleste er voksne mænd.

Lige nu skal de alle registreres på banegården i Rødby Havn, og det skal registreres, hvor mange der ønsker at søge asyl i Danmark, og hvor mange der må sendes tilbage til andre EU-lande, eksempelvis Tyskland.

De fleste ønsker at komme videre til Sverige. En af dem er den 28-årige mekaniker Mohamed Ali, der har taget hele turen op gennem Europa fra en lille by uden for Syriens hovedstad, Damaskus. Nu står han i Rødby og håber, at han kan komme op til sin fætter i Sverige.

Af de flygtninge, som ankom i går, er de første sendt til afhøring hos Udlændingekontrolenheden fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i Maribo.

Ifølge meldinger i området vil de ikke søge asyl i Danmark.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi oplyser, at langt de fleste flytgninge kommer fra Syrien og Irak.