Flere end ventet begraves på skovbegravelsesplads

Læs mere
Fold sammen

30 danskere er indtil nu blevet stedt til hvile på Danmarks eneste skovbegravelsesplads, og det er dobbelt så mange som ventet, skriver Politiken.

Det næsten uberørte skovområde i Kohaveskoven sydøst for Odense gemmer på 30 urner, der er spredt rundt under det mangfoldige plante- og dyreliv, uden markeringer af gravsten eller mindeplader.

Pladsen åbnede i marts sidste år, og teamleder i Odense Kommunes afdeling for Park og Kirkegårdsdrift, Rasmus Dalhoff Skaar fortæller, at der typisk er tre grunde til, at folk vælger skovbegravelsespladsen.

»Der er enkelte ateister, der bare ikke har villet ende i indviet jord. Så er der nogle lokale, der er vokset op i nærheden og måske har leget i skoven som barn. Men de fleste pårørende siger, at den døde bare har givet udtryk for, at han eller hun godt har villet ligge i naturen - og at kirkegården med det tætklippede græs og de stedsegrønne planter er for velpasset,« siger han til Politiken.

Før skovbegravelse kom til Danmark, har det været et fænomen i flere nabolande herunder Tyskland, England og Holland.

Da et lovforslag i 2008 gjorde det muligt at etablere en plads i Danmark viste det sig i første omgang svært at finde en kommune, der ville lægge jord til.

Odense endte dog med at sige ja, og Esbjerg og Rebild Kommuner ser i øjeblikket på, om de vil gøre det samme.

BNB