Flere elever tager praktik på skolen

Flere erhvervsskoleelever er i praktik på et praktikcenter, og det bekymrer eleverne.

Flere elever på landets erhvervsuddannelser tilbringer deres praktiktid på et praktikcenter i stedet for at være ude i en virksomhed.

Det viser nye tal fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Den seneste opgørelse fra september i år viser, at 7.130 elever var i skolepraktik. I september 2014 var antallet 6.522.

Dermed er ni procent flere elever i skolepraktik i år sammenlignet med sidste år. Samtidig er antallet i virksomhedspraktik faldet med to procent fra 73.988 til 72.220.

Tallene bekymrer formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Steffen Krogsgaard Andersen.

»Vil vi have flere til at vælge en erhvervsuddannelse, skal vi også skabe rammerne for det. Her er elev- og lærepladser det vigtigste. Vi kan ikke få den samme kvalitet i uddannelsen på skolen, som vi kan ude i virksomhederne,« siger han i en meddelelse.

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever opfordrer regeringen til at afsætte flere penge til arbejdet med at finde praktikpladser i virksomheder, og så opfordres virksomhederne til at tage et større ansvar.

»Når virksomhederne gang på gang går ud og siger, at de mangler faglært arbejdskraft, må de også gøre deres del,« siger Steffen Krogsgaard Andersen.