Flere dømt for ulovlige import af hundehvalpe

To mænd og en kvinde har fået bødestraffe for at importere store mængder hvalpe fra Polen til Danmark.

To mænd og en kvinde er blevet dømt for ulovligt at importere hvalpe af blandt andet racen engelsk bulldog (ses på billedet) til Danmark fra Polen. Handout/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en stor sag om ulovlig import af 55 hundehvalpe fra Polen til Danmark er tre personer blevet idømt bødestraf.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

»Sagen har taget tid at efterforske, fordi vi har skulle identificere en lang række købere, vidner, salgsannoncer og de 55 hundehvalpe, som stammer fra flere forskellige kuld,« skriver anklagerfuldmægtig Karen Lykke Jensen i meddelelsen.

Der er tale om to mænd og en kvinde, der har fået bøder på henholdsvis 100.000, 80.000 og 60.000 kroner for importen.

De dømte havde importeret mindst 55 hundehvalpe af racerne engelsk bulldog og fransk bulldog fra Polen til Danmark uden tilladelse til at sælge hunde.

»Retten har ved bødefastsættelsen navnlig lagt vægt på antallet af hvalpe, der er importeret uden registrering som importør og efterfølgende solgt uden tilladelse,« skriver Fyns Politi.

De 55 hundehvalpe er, på trods af deres ufrivillige status af ulovlige migranter, ikke blevet konfiskeret men kan blive hos deres ejere.

»Det har været centralt for os at skabe et tydeligt helhedsbillede og knytte disse mange forhold til de sigtede personer for dermed at kunne bevise det omfang og den systematik, som der har været i den ulovlige import og efterfølgende ulovlige erhvervsmæssige handel med hvalpene,« skriver Karen Lykke Jensen.

De dømte kan anke dommen frem til mandag.

/ritzau/