Flere danskere overvejer skønhedskirurgi

Løftede øjenlåg, strammet maveskind, botox til rynkerne og brystoperationer. Hver fjerde dansker vil have en kosmetisk operation.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver fjerde dansker overvejer skønhedskirurgi, viser en ny undersøgelse om vores forventninger til alder, som analysebureauet Yougov har foretaget for forsikringsselskabet If.

Her siger 27 procent, at de enten har fået foretaget eller overvejer at få lavet en kosmetisk operation, skriver Politiken.

I tidligere undersøgelser havde kun 16 procent de overvejelser.

- Kroppen er det moderne menneskes eneste mulighed for kontrol i en omskiftelig verden. Vi frygter lidt den dag, hvor vi ser gamle og outdatede ud. Den fysiske dom falder hurtigere, fordi vi møder mennesker i mange forskellige sammenhænge, hvor vi ikke kender hinanden, og er hurtigere til at bedømme hinanden på udseendet, siger fremtidsforsker og cand.scient.pol.

Marianne Levinsen fra rådgivningsfirmaet Fremforsk til Politiken.

Det genkender chefkirurg ved privathospitalet Aleris Hamlet, Bo Jønsson.

- Jeg møder ofte den aktive erhvervsmand eller -kvinde, der får dumme kommentarer om, at de ser trætte og uoplagte ud. De synes selv, at de skal se friske ud og være dynamiske, siger Bo Jønsson tol Politiken om de beslutninger, der ofte fører til øjenlågsløft og fjernelse af poser under øjnene.

- Ubevidst tænker mange, at ældre ikke performer så godt som unge i alle henseender, så folk vil gerne se unge ud. En erhvervsleder skal have erfaring og være i slut 40’erne til midt i 50’erne, så for den leder, der er ældre, handler det om at give indtryk af, at man ligger i den aldersgruppe, siger Bo Jønsson til Politiken.

Stadig flere springer på skønhedsvognen. Branchen vurderer selv, at 10-20.000 danskere bliver opereret om året med stigningstakter på omkring 10 procent om året, og alene i 2010 fik over 18.000 rettet øjenlågene på det offentliges budget.

Det er dobbelt så mange som i 2001. Når det gælder rynkebehandlinger med botox eller restylane, som sprøjtes ind i huden, er væksten oppe på 15 procent om året.