Flere danskere holder jul i udlandet: Her er de populære lande

Det er blevet populært at holde juleferie i udlandet. Særligt Thailand og Storbritannien har fanget danskernes interesse.

Arkivfoto: Thailand er den mest populære juledestination for danskerne. Foto: Søren Aaes Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stigende antal danskere vælger i disse år at gøre op med vanlige juletraditioner og i stedet pakke kufferterne for at fejre højtiden i udlandet.

Det viser en opgørelse fra Københavns Lufthavn, der har sammenlignet antallet af rejsende i juleferien de seneste fem år.

Også flere rejseudbydere, som Berlingske har talt med, melder om øget efterspørgsel – og det er særligt to typer af rejser, der tiltaler danskerne i juletiden.

»Tendensen er enten, at man tager til Thailand eller længere væk og fejrer jul og nytår, eller at man tager nogle dage væk omkring nytår i en europæisk storby eller i Nordtyskland,« siger Jesper Ewald, indkøbs- og produktionschef i FDM Travel.

FDM Travel har – ligesom bl.a. rejsebureauet Spies – derfor oprettet en fane med »nytårsferie 2016/17« for at gøre det så nemt som muligt for danskerne at planlægge og fejre højtiderne i udlandet.

Thailand og Storbritannien hitter

Mens det i en længere periode særligt har været rejser til europæiske storbyer, der har været populært blandt danskerne i julen, haler de lange interkontinentale rejser nu ind. Det viser tallene fra Københavns Lufthavn.

Fra 2011 til 2015 steg antallet af rejsende på de lange ruter således med næsten 25 procent.

Det er især Thailand, der har fundet vej til danskernes hjerter, men også USA og De Forenede Arabiske Emirater sneg sig ind i top tre sidste år.

Ser man på rejser rundt i Europa, var London danskernes favorit sidste år. Fra 2011-2015 steg antallet af julerejsende til Storbritanniens hovedstad med 58 procent, og i år er der dagligt 24 afgange fra København til lufthavne i London.

Også Spanien og Tyskland er blandt danskernes favoritdestinationer i Europa i juleferien, som i lufthavnen defineres som dagene 21.-31. december.

Julen »falder dårligt«

Københavns Lufthavn har af gode grunde ikke tal på, hvor mange rejsende der kommer igennem terminalerne i år, men skal man tro rejsesøgemaskinen Momondo, fortsætter de seneste års udvikling også i år.

»Vi ser en stor vækst i danskernes søgning efter jule- og nytårrejser sammenlignet med sidste år,« konstaterer PR Manager Lasse Skole Hansen.

Han betoner dog, at sitet også er vokset, og man har derfor på nuværende tidspunkt ikke overblik over, hvor meget af væksten der skyldes en øget interesse for at rejse, og hvor meget der er Momondos egen vækst.

Også hos pendanten Travelmarket har man de seneste år oplevet en øget efterspørgsel efter rejser i julen og til nytår.

Modsat Momondo kulminerer efterspørgslen dog ikke i år hos Travelmarket, men gjorde det for et par år siden. En udvikling, som kan skyldes, at julen »falder dårligt« i år.

»I år er der fire hele arbejdsdage mellem jul og nytår, så der er meget få fridage at gøre godt med. Så på den måde er det ikke så attraktivt at holde ferie,« vurderer direktør hos Travelmarket Ole Stouby.