Flere charterselskaber aflyser rejser til Tunesien

Fredagens voldsomme terrorangreb i et turistområde i Tunesien får nu flere danske rejseselskaber til at indstille alle flyvninger til det nordafrikanske land.

Lørdag på stranden ved Riu Imperial Marhaba Hotel. Der er stadig afspærret i området, hvor en bevæbnet mand dræbte 37 - de fleste britiske turister. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere danske rejseselskaber har besluttet at indstille rejser med charterfly til Tunesien efter fredagens voldsomme angreb ved turistbyen Sousse, der kostede mindst 37 personer livet.

Fredag aften stod det klart, at Spies Rejser og Bravo Tours aflyste alle ture til Tunesien, og nu følger flere selskaber trop.

Sun Tours, der har Tunesien som et af sine populære rejsemål, skriver på Facebook, at de er »dybt berørte af den tragiske situation«.

»Vi har valgt at indstille alle fly til Tunesien, da vores gæster skal kunne glæde sig til deres ferie. Alle har selvfølgelig mulighed for at ombooke deres rejse eller annullere, og vi kontakter alle berørte gæster via mail eller telefon,« meddeler Sun Tours.

Også selskabet Detur, der arrangerer charterrejser til Tyrkiet, Tunesien, Kreta og Egypten, melder om aflyste rejser.

»På grund af det frygtelige angreb i Sousse i Tunesien har vi besluttet med øjeblikkelig virkning at aflyse vores rejser til Tunesien i sommersæsonen til og med udgangen af juli måned. Dette betyder, at vi desværre ikke kan sende dig af sted på din planlagte ferie,« oplyser Detur på sin hjemmeside, hvor selskabet samtidig meddeler, at gæster kan få ombooket deres rejser til Tyrkiet eller Kreta eller få fuld tilbagebetaling.

Spies Rejser oplyste fredag aften, at selskabets næste afgang fra København til Tunesien var planlagt til på tirsdag, men at flyet vil flyve tomt til destinationen. I stedet vil flyet hente alle selskabets én-ugers gæster hjem. To-ugers gæster får mulighed for at blive i Tunesien i hele rejseperioden og vil blive bragt hjem med rutefly.

Bravo Tours meddelte på selskabets hjemmeside fredag, at al flyvning til Tunesien er indstillet. Det betyder, at de af selskabets gæster, der har købt en rejse til det nordafrikanske land, i stedet får mulighed for at ombooke deres rejse til andre destinationer.

Udenrigsministeriet fraråder ikke generelt rejser til Tunesien, men gør opmærksom på, at der en »høj terrorrisiko« i landet.

»Der er høj risiko for terrorhandlinger mod vestlige mål i Tunesien samt ved turistattraktioner, offentlige bygninger, i nærheden af sikkerhedsmyndigheder og på steder, hvor større menneskemængder er samlet. Der er også risiko for bortførelse af vesterlændinge. Rejsende bør udvise forsigtighed,« lyder det i ministeriets rejsevejledning, der er blevet opdateret efter fredagens angreb.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyste fredag aften, at der ikke er tegn på, at nogle danskere er blandt de omkomne.