Flere Charlie Hebdo-blade til Danmark

Voksende interesse for Charlie Hebdo får allerede nu Bladkompagniet til at bestille ekstra eksemplarer af det franske satiremagasin hjem.

Læs mere
Fold sammen

Siden det tirsdag kom frem, at Charlie Hebdo udkommer i Danmark, er interessen for satiremagasinet vokset så meget, at Bladkompagniet allerede nu vil forsøge at hente flere end de planlagte 300 eksemplarer hjem.

Det oplyser Christian Lanng, der er direktør i Bladkompagniet.

»I løbet af i går (tirsdag, red.) viste det sig, at efterspørgslen på det danske marked var større, end vi havde forventet. Derfor er vi i gang med at undersøge med vores kontakt i Paris, om det er muligt at bestille et større oplag til Danmark,« siger han og tilføjer, at magasinet vil kunne købes hos en række danske bladhandlere senest fredag morgen.

Direktøren kan dog endnu ikke sige, hvor mange ekstra magasiner det drejer sig om.

»I det omfang, der er efterspørgsel efter et produkt, vælger vi at hente det hjem til Danmark i det omfang, som vi mener, vi kan afsætte. Nu vurderer vi, hvad vores forventninger er til, hvor mange styk vi kan afsætte, og så taler vi med vores kontaktperson i Paris, så vi kan få det antal hjem,« fortæller Christian Lanng.

Prisen bliver et sted lige under 50 kroner, oplyser han.

Det er ikke er første gang, at Charlie Hebdo rammer de danske butikshylder

»Vi har distribueret magasinet for en del år siden, men stoppede, fordi interessen ikke har været så stor i en periode. Men vi har nu vurderet, at der vil være en interesse blandt danske kunder for at købe det her magasin, og derfor får vi det hjem til Danmark igen,« siger Christian Lanng.