Flere bilister er kommet galt af sted i sneen: Kør hjemmefra i god tid

Det har sneet i stort set hele Danmark i løbet af natten, og selv om der torsdag morgen er saltet de fleste steder, opfordres bilister til at køre af sted i god tid torsdag morgen og holde ekstra afstand til forankørende.

Det har sneet i stort set hele Danmark i løbet af natten, og selvom der torsdag morgen er saltet de fleste steder, opfordres bilister til at køre afsted i god til torsdag morgen og holde ekstra afstand til forankørende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Hvide snefnug er landet over det meste af landet, og det har i nattens løb skabt problemer for flere bilister.

Hos Vejdirektoratet melder man om flere trafikuheld, og hos Falck oplyser vagtchef Louis Honoré, at man har fået 98 henvendelser i løbet af natten.

»Det har været fra folk, der har haft brug for hjælp til at få hevet bilen op af grøften eller til at få den startet. Men det er et meget normalt tal på en vinternat. På motorvejen og særligt i området ved Horsen og Aarhus har vi dog haft flere assistancer ude end normalt, så her har der været glat,« siger Louis Honoré.

Falck råder ligesom Vejdirektoratet borgere til at køre i god tid torsdag morgen, have radioen tændt, holde ekstra afstand til forankørende og ellers køre efter forholdene.

Vagtchef ved Vejdirektoratet Jesper Nielsen fortæller, at motorvejene er i rimelig stand fra morgenstunden, og at der er blevet saltet i hele landet undtagen i den midtvestlige del ved Viborg, Holstebro og Varde samt på Lolland-Falster.

»Der er også steder, hvor der bliver kørt med sneplov, men der bør ikke være de store udfordringer, hvis man tager den med ro,« siger han.

Torsdag morgen ved 6.20-tiden var der problemer ved Ishøjsammenfletningen på motorvejen i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen, hvor en lastbil havde torpederet midterautoværnet. Hos Vejdirektoratet håber man, den er fjernet, inden morgentrafikken for alvor sætter ind.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder man om fortsat skyet vejr med mulighed for lidt sne resten af dagen og temperaturer mellem minus 1 og minus 4 grader. Vinden bliver let til jævn og kommer fortsat fra øst.