Flere biler brændte på dækket

Oslofærgen er på vej til København for egen kraft.

Pearl of Scandinavia på vej til København efter branden Fold sammen
Læs mere
Foto: BJORN LINDGREN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en lastbil, to personbiler og en trailer, der brændte på bildækket af Oslofærgen.

Det oplyser den svenske Sjöredningscentralen til DR Nyheder.

De 490 passagerer og 161 besætningsmedlemmer færgen Pearl of Scandinavia fik sig en slem overraskelse, da brandalarmen gik klokken lidt over seks.

Passagererne blev hurtigt evakueret til restauranterne på de øverste dæk af færgen, mens færgens eget beredskab af røgdykkere gik i gang med at lokalisere og slukke branden, der opstod på bildækket.

Ingen personer kom til skade under branden, der hurtigt blev slukket, og Pearl of Scandinavia kan da også selv sejle i land i København, sådan som det oprindeligt var planen.

Meldingen lyder, at der kun er nogle kabler i færgen, som er blevet beskadiget. Men hvis skibets motor mod forventning sætter ud, vil lokale slæbebåde i Københavns Havn hjælpe den beskadigede færge i land.

På færgen lugter der af brændt gummi eller plastik, men panikken har på intet tidspunkt fået lov at brede sig blandt passagerne, hvor stemningen betegnes som ikke-dramatisk.

- De får serveret morgenmad nu, og alt er roligt, fortæller informationschef Gert Jakobsen fra rederiet DFDS til Ritzau.

Det var oprindeligt planen, at færgen skulle være i land i København kl. 9.30. Nu forventer man, at færgen kommer til København sidst på formiddagen.