Flere bejlere til Karen Jespersen

Karen Jespersen er tilsyneladende på vej til et politisk comeback. Rygterne om "en sikker kreds" i Jylland tager til i styrke.

Den for tiden mest ombejlede kvinde i dansk politik, Karen Jespersen, ser ud til at være parat til et politisk comeback for partiet Venstre. Rygterne om en mulig kreds til den tidligere socialdemokratiske minister løb onsdag hurtigt på Christiansborg. Pilen peger ifølge flere kilder på en såkaldt "sikker" kreds i Jylland. I både Århus og Aalborg er Karen Jespersen et varmt navn. Det samme er hun i Christian Mejdahls kreds i Himmerland, hvor Folketingets formand har meddelt, at han ikke genopstiller.

- En mediestærk person som Karen Jespersen er da altid et interessant emne. Men nu skal vi jo sondere mulighederne, siger kredsformand i Århus Nord, Bach Olsen, til Ritzau.

En kilde siger, at der har der været kontakt mellem Karen Jespersen og Venstres kreds i Aalborg, der er ledig, efter at Helge Sander er flyttet til Herningkredsen.

Andre peger på mulige ledige kredse i Århus - f.eks. Århus Nord eller Øst, og nogle vurderer, at det er mere sandsynligt, at Karen Jespersen stiller op i en storbykreds end i f.eks. Himmerlandskredsen, som bliver ledig efter Folketingets formand, Christian Mejdahl.

/ritzau/