Flere anmelder hadforbrydelser

En rapport fra politiet viser, at der sidste år blev anmeldt 274 hadforbrydelser. Det er 76 flere end i 2015.

Hadforbrydelser fyldte en del mere i politiets register i 2016, end de gjorde året før. Således er antallet af registrerede hadforbrydelser steget med 76 sager fra 2015 til 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Hadforbrydelser fyldte en del mere i politiets register i 2016, end de gjorde året før. Således er antallet af registrerede hadforbrydelser steget med 76 sager fra 2015 til 2016.

Det konkluderer en ny årsrapport fra Rigspolitiet.

Antallet af registrerede hadforbrydelser var i 2015 på 198 sager, mens det sidste år var 274. De fleste forbrydelser var racistisk motiverede.

Rigspolitiet vurderer, at stigningen skyldes, at politiet er blevet bedre til at registrere hadforbrydelser korrekt.

Desuden har interesseorganisationernes samarbejde med politiet medført, at flere ofre end tidligere anmelder forbrydelserne, skriver politiet.

»Vi støtter, at flere anmelder til politiet, hvis de mener, at de er blevet udsat for en hadforbrydelse.«

»På den måde kan vi få det overblik og den viden, som vi skal bruge, både til at hjælpe ofrene og til bedre at forhindre, at andre udsættes for overfald eller tilråb,« siger centerchef i Nationalt Forebyggelsescenter Tenna Wilbert i en pressemeddelelse.

Der kan også være en sammenhæng mellem de seneste års terrorangreb i Europa og antallet af hadforbrydelser i Danmark, vurderer Rigspolitiet.

/ritzau/