Flere afleverer kæledyr til Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse modtager stadig flere hunde, katte og andre kæledyr fra ejere, der ikke længere kan eller vil passe dem. Det er egentlig en positiv tendens, lyder det,

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dyrenes Beskyttelse er sat i verden for at hjælpe dyr i nød, men en stadig større del af foreningens arbejde består i at hjælpe danskere af med uønskede kæledyr.

På bare et år er antallet af henvendelser fra borgere, der ønsker at skille sig af med deres kæledyr steget med 55 procent, viser en ny opgørelse. Eksempelvis fik Dyrenes Beskyttelse overdraget 668 hunde i 2014 mod 519 året før. Foreningen har også fået 556 katte - mere end dobbelt så mange som i 2013.

Projektleder Jens Jokumsen fra Dyrenes Beskyttelse forklarer, at det typisk er markante ændringer i folks liv - for eksempel skilsmisse og sygdom - der får dem til at opgive at passe kæledyret.

»Selv om det stigende antal henvendelser øger presset på vores internater, synes vi grundlæggende, at stigningen er udtryk for en positiv tendens. Det er rigtigt positiv, at flere tager ansvar, og lader dyret få en ny chance i stedet for at lade stå til, når de ikke længere kan byde dyret optimale forhold,« siger han i en pressemeddelelse.

I alt blev der i 2014 indleveret 1.314 kæledyr fra private danskere til Dyrenes Beskyttelse, og i år er man allerede oppe på mere end 1.000. Jens Jokumsen forventer, at tendensen vil fortsætte.

»For mig er der ingen tvivl om, at antallet af henvendelser fortsat vil stige,« siger projektlederen.