Flemming Rose vinder amerikansk frihedspris

Den amerikanske tænketank Cato Instituttet tildeler Flemming Rose 250.000 dollar og en frihedspris.

Foto: Mathias Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvert andet år uddeles Milton Freedman Prisen for Udbredelse af Frihed. I år tilfalder prisen den danske journalist og forfatter Flemming Rose for hans bog "Tyranniets Tavshed", der er udkommet på engelsk med titlen "The Tyranny of Silence".

Med prisen følger 250.000 dollar - svarende til omkring 1,6 millioner kroner.

Både pris og penge uddeles ved et arrangement på luksushotellet Waldorf-Astoria i New York den 25. maj, hvor hovedtalen afholdes af Angus Deaton, der i 2015 vandt Nobel-prisen i økonomi.

- Flemming Rose er en overbevisende modtager af Friedman-prisen. Han har vist stort mod i sit passionerede forsvar for ytringsfriheden, lyder det blandt andet i begrundelsen for tildelingen.

Det er tænketanken Cato Instituttet, der uddeler prisen.

I sin præsentation af prisoverrækkelsen lægger instituttet også vægt på, at Flemming Rose som redaktør for Jyllands-Posten i 2005 var med til at trykke Muhammed-tegningerne, der ifølge instituttet skabte opmærksomhed om ytringsfrihedens rammer i det 21. århundrede.

Prisen er tidligere blevet givet til både aktivister og journalister i lande såsom Kina, Iran og Venezuela for deres arbejde for frihedsrettigheder til borgerne i de tre lande.

Også økonomer og en tidligere finansminister har tidligere modtaget Milton Freedman-prisen for deres indsats for at liberalisere markeder rundt om i verden.

/ritzau/