Flæske-forbud er »et misforstået hensyn«

Socialdemokraternes politiske ordfører i Københavns Kommune advarer om, at det skader integrationen, hvis daginstitutioner kun vil servere halalkød og slet ikke svinekød.

Martin Skriver undrer sig over, at det har været svært at finde en vuggestue til sønnen, Ragn, hvor der ikke bliver taget en række særlige hensyn til muslimers religiøsitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skader integrationen og går ud over mangfoldigheden, når daginstitutioner kun serverer halalkød og ingen svinekød for børnene.

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraternes politiske ordfører i borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, efter at Berlingske i dag kan beskrive, hvordan en familiefar på Amager har haft svært ved at finde en vuggestue til sin søn, hvor der ikke bliver taget særlige, religiøse hensyn til, hvad børnene må spise.

Ifølge Lars Aslan Rasmussen er det »et misforstået hensyn«, at der af hensyn til muslimske børn kun bliver tilbud halalkød og ingen svinekød.

Det går ud over mangfoldigheden i institutionerne og dermed også integrationen, mener han.

»Skal vi tiltrække danske familier til de områder, hvor der er mange indvandrere, nytter det ikke noget, at der bliver taget de her religiøse hensyn. Vi risikerer også at skræmme de indvandrere væk, der gerne vil integreres og være danskere,« siger han:

»Set i det lys er det ærgerligt, at det er hensynet til en lille gruppe muslimer, der kommer til at sætte dagsordenen med særlige kostkrav.«

Lars Aslan Rasmussen understreger, at mange muslimer nok ikke vil spise svinekød, men har et afslappet forhold til halalslagtet kød. De går jo også på cafeer og burgerbarer, som han siger. Og tilføjer han, et muslimsk barn bliver ikke syg af at se et andet barn, der spiser svinekød.

»Vi lever i en by, der bliver mere og mere opdelt, og i den forbindelse gavner det ikke, at vi tager så mange religiøse hensyn,« mener han.

Det er dog op til de enkelt institutioner selv at afgøre, hvilken slags mad de vil servere, understreger han. Ifølge Lars Aslan Rasmussen skal politikere ikke diktere institutionernes kostpolitik og dermed fratage dem deres selvbestemmelse.