Fiskeriforening: Dom lægger Gilleleje Havn i graven

Der kommer ikke til at være en næste generation af fiskere i Gilleleje efter dagens dom, siger formand.

Foto: Torben Christensen. Fiskeriforening mener, at retssag er eksempel på, at de juridiske kvaler dræner fiskerierhvervet i Danmark. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2016)
Læs mere
Fold sammen

København: Højesteretsdommen, der i dag har bestemt, at tre fiskere fra Gilleleje fiskede i et ulovligt område i Kattegat, vil betyde, at Gilleleje Havn må pakke sammen.

- Det er katastrofalt. Der kommer ikke til at være en næste generation af fiskere i Gilleleje, siger Jan Nordahl Petersen, der er Gillelejes Fiskeriformand i Danmarks Fiskeriforening.

Han står på Gilleleje Havn og er mildest talt ked af det over den udvikling, der er sket med havnen over de seneste år.

- Der har ikke været nogen udvikling. Lige siden området blev lukket, har der været en afvikling. Det er katastrofalt, gentager Jan Nordahl Petersen.

I løbet af det seneste år er det ved forskellige retlige instanser blevet diskuteret, om det var ulovligt eller ej, da fiskerne fiskede i det såkaldte "område tre" i Kattegat, der er af stor betydning for Gilleleje Havn.

Tirsdag er der med dommen blevet sat punktum i sagen, og det har ikke været til fiskernes fordel.

- Mit eneste håb er, at man ved politisk hånd vælger at åbne området op igen. Men jeg er ikke optimistisk. Vi har i forvejen presset på i så mange år, siger Jan Nordahl Petersen.

- Stemningen er meget trykket.

/ritzau/