Fireårig dreng har mistet livet i ulykke på Mandø

Politiet undersøger dødsulykke, hvor en hestevogn med turister væltede. Ejer af vogn tager "det fulde ansvar". Nyt sidste afsnit tilføjet om en dødsulykke med en turistvogn på Mandø i 2010. Underrubrik er omformuleret.

Foto: Morten Dueholm

En fireårig dreng har mandag mistet livet i en ulykke med en hestevogn på Mandø, oplyser politiet.

Hestevognen havde i alt ti passagerer, hvoraf de syv var udenlandske turister, og en kusk.

Drengen er fra udlandet. Hans nationalitet ønsker politiet sidst på eftermiddagen mandag ikke at oplyse.

De nærmere omstændigheder ved ulykken er uvisse, men ifølge en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi troede man først, at ulykken ikke var alvorlig.

- Men efterfølgende stod det klart, at der var en alvorlig tilskadekommen. Den fireårige blev erklæret død på stedet af en læge.

- Vidner, der har overværet ulykken, bliver på grund af det stigende tidevand samlet på fastlandet, dels for at afgive forklaring, dels i forbindelse med tilbud om psykologbistand efter ulykken, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Ulykken skete med en hestevogn fra firmaet Mandø Event cirka klokken 11.30. Ejeren er dybt berørt, skriver netmediet jv.dk.

- Som ejer af firmaet tager jeg det fulde ansvar, siger Benny Thomsen.

Samtidig aflyser han alle planlagte ture med hestevogn på Mandø.

Tre vogne var kørt ud i en kortege mandag, og det var den midterste vogn, som væltede.

En tysk læge og en tysk sygeplejerske befandt sig i en anden hestevogn, og de ydede førstehjælp til drengen, indtil lægehelikopter og lægeambulance nåede frem, oplyser politiet.

Vognen undersøges af en bilinspektør, ligesom betjente har afhørt en række vidner. Hvornår efterforskningen er slut, kan politiet sidst på eftermiddagen mandag ikke sige noget om.

I sommeren 2010 skete en lignende dødsulykke på Mandø. Tre kvinder i 70'erne mistede livet, da en