Fire tiltalt for hackeangreb mod 3F

Fire personer er tiltalt for et hackerangreb mod 3F, HK, LO og Socialdemokraterne, der forhindrede udbetaling af dagpenge i 2012.

ARKIVFOTO. 1.maj hos 3F i Holstebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Københavns Politi har tirsdag rejst tiltalte mod fire personer for et omfattende hackerangreb på fagforeningen 3Fs arbejdsløshedskasse og en række andre organisationer og foreningers hjemmesider tilbage i 2012.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at de fire personer er tiltalt for at have deltaget i såkaldte DoS-angreb, hvor de ved hjælp af hackerværktøjer sendte adskillige forespørgsler til foreningernes hjemmesider, der til sidst blev lagt ned i en længere periode.

Foruden 3F blev HK, LO og Socialdemokraterne også ramt.

»Angrebene blev efter politiets og anklagemyndighedens opfattelse foretaget af medlemmer af internetgruppen Anonymous, der er en uorganiseret gruppe af mennesker, der selv angiver at kæmpe for ytringsfrihed,« siger senioranklager Ebbe Arentoft fra Advokatur City ved Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Angrebet på 3Fs arbejdsløshedskasses hjemmeside medførte, at 30.000 ledige ikke kunne indberette deres ønske om dagpenge i et par døgn. Det udsprang angiveligt af konflikten mellem 3F og Restaurant Vejlegården i Vejle i sommeren 2012.

En af de fire personer er desuden tiltalt for i adskillige tilfælde at have forsøgt at skaffe sig adgang til databaserne hos en række offentlige institutioner - herunder CPR-registeret. I to tilfælde lykkedes det vedkommende at få adgang.